4 derilaiset traktorityypit

Useimmat ihmiset ovat tunteneet traktoreita koko elämänsä, kun ne esiteltiin monille lapsille lelujen, sarjakuvaesitysten ja koulun kautta. Sen lisäksi on tavallista nähdä ne tienrakennuksessa ja kunnossapidossa sekä tiloilla ja työmailla. 

Olet nähnyt niitä paljon, mutta kuinka hyvin tunnet traktorit? Tässä on luettelo 4 erilaisesta traktorityypistä ja niiden käyttötarkoituksista, jotka Setto on tuonut sinulle:

  1. Maansiirtotraktorit

Maansiirtotraktoreita näet yleensä rakennustyömailla, jotka kuljettavat soraa paikasta toiseen. Näiden tiedetään olevan melko vahvoja ja erittäin raskaita ja niitä on sekä rengas- että telatyypeissä. 

Tämä traktorityyppi kaivaa reikiä kellareihin ja uusiin rakennuksiin, ja sitä käytetään myös siirtämään ja siirtämään esimerkiksi likaa, roskia, kiviä, mutaa ja jopa puutavaraa.on kolme eri tyyppiä, nimittäin seuraavat:

  • MaansiirtotraktoreitaKaivinkoneet – niitä käytetään pääasiassa purkamiseen ja kaivamiseen, vaikka ne voivat myös lapioida likaa ja nostaa raskaita laitteita. Heidän pitkä kauhavarsi on kytketty pyörivään ohjaamoon, ja heidän istuimensa on korotettu, jotta kuljettajat näkevät kaiken tarvitsemansa.
  • Puskutraktorit – Näissä koneissa, jotka tunnetaan myös nimellä telaketjut, on edessä valtavat levyt, joilla voidaan työntää suuria likaa ja lohkareita, ja niitä voidaan käyttää kiinteistön puhdistamiseen mistä tahansa maastosta. Heillä on myös erittäin leveät raidat, jotka auttavat heitä pysymään tasapainossa työskentelyn aikana.
  • Kaivurikuormaajat – Näillä kuormaimilla voit tehdä kaikkea kaivamisesta reikiin ja asfaltin hajottamiseen. Niitä ovat kauhat kaivamiseen takana ja lapiot edessä, jotka voidaan säätää tarpeidesi mukaan.
  1. Puutarhatraktorit

Puutarhatraktorien teho on noin 1–10 hevosvoimaa (HP), mutta uudemmat jopa 20 hevosvoimaa. Tämäntyyppinen traktori ei ole yhtä kauhea kuin muut ja se on riittävän pieni sopimaan normaalikokoiseen takapihaan. Puutarhatraktoreita käytetään enemmän ruohonleikkuutehtävissä tai uusien kukkapenkkien luomiseen puutarhaan. Heillä on pyörät, jotka ovat suunnilleen skootteripyörän kokoisia, mutta ovat paljon paksumpia.

  1. Työkoneen kantotraktorit

Työkoneen kantotraktorit on tarkoitettu kuljettamaan ja kiinnittämään erityyppisiä työkoneita, kuten vehnää. Etu- ja takarenkaiden välistä alustarunkoa on pidennetty, mikä mahdollistaa niiden asentamisen työkoneisiin, joihin kuuluvat muun muassa kylvökoneet, ruiskut, kylvökoneet, pyörivät lakaisukoneet, kuormaajat ja pölyt. Tämän tyyppisiä traktoreita on myös monia eri kokoja ja malleja.

  1. Teollisuustraktorit

Tämän tyyppistä traktoria, jota kutsuttiin kerran Tuggereiksi, käytetään kuormien vetämiseen ja se on usein varustettu nosturipuomilla, joten kuormia on helpompi nostaa. Useimpia teollisia traktoreita ei ole edes tehty maatalouskäyttöön, vaan niitä käytetään tehtaissa. Näitä käytetään yleensä keräämään suuria tukkeja pitkällä käsivarsillaan ja kynsillään.

Leave a Comment