Setto: Maatalousteollisuus Suomessa

Maatalous ontunnettu teollisuus. Maa tuottaa noin 5% maailman metsätaloustuotteista sekä paino- ja kirjoituspaperin viennin, jonka osuus maailman tuotannosta on jopa 25%. Sen lisäksi Suomi tunnetaan maailmanlaajuisesti hallitsevasta turkisteollisuudestaan.

Maatalousteollisuus on Suomessa pientä ja keskisuuria maatiloja, jotka ovat perheyrityksiä. Tällä alalla on tapahtunut muutoksia viime vuosina modernin tekniikan ja ilmastonmuutoksen takia. Lisätietoja tästä yksityiskohtaisesti tutustumalla alla oleviin tietoihin.

Maan pinta-ala

Yksi syy siihen, että maatalousala kukoistaa Suomessa, johtuu sen pinta-alasta. Suurinta osaa leveistä pelloista ympäröivät metsät, joissa viljellään 9%. Tämän lisäksi Suomessa on monia järviä ja saaria, joiden lukumäärä on yli 100 000. Arktisella ilmastolla, suurilla metsillä ja monilla järvillä maassa on kaikki ihanteelliset olosuhteet viljelyyn. Kaikki nämä tekevät maataloudesta suuren toimeentulon ja innovaation lähteen monille Suomen kansalaisille.

Viljelijöiden osuuskuntien osallistuminen

Toinen suuri asia Suomen maataloudessa on, että kaikkia maanviljelijöitä kannustetaan auttamaan toisiaan. On olemassa organisaatio, jonka avulla jokainen maatalousyrityksen omistaja voi olla omavarainen. Lisäksi viljelijöille myönnetään tukea, jotta he voivat ylläpitää tuotantoaan huolimatta liikaa kustannuksista.

Nuorten maanviljelijöiden kannustaminen Osuusjärjestön

lisäksi Suomen hallitus kannustaa nuoria maanviljelijöitä osallistumaan maatalouteen. Suomalaisen maanviljelijän keski-ikä on noin 50 vuotta vanha. Vaikka alle 35-vuotiaiden viljelijöiden määrä on vähentynyt, paikalliset viranomaiset korjasivat sen.

Eri ohjelmia tehtiin uusien viljelijöiden osallistumisen saamiseksi jatkamaan teollisuutta heidän perheidensä seuraavilla sukupolvilla. Nykyään naiset ovat tehostaneet omaa perheyritystään ja hallitus on tukenut heitä taloudellisesti.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset

Vaikka ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen ongelma, joka vaikuttaa maatalouteen, sille on joitain etuja. Yksi näistä on lisääntyneet kasvukaudet, joista on tullut kolmesta viiteen viikkoa pidempään kuin aikaisemmin. Toinen etu on peltoalojen kasvu Pohjois-Suomessa, mikä voi parantaa uusien kasvien korjuumahdollisuuksia.

Uudet tekniikat

Nykyaikaisen tekniikan ja tuotantokäytäntöjen käyttöönotto auttoi parantamaan maataloutta Suomessa. Oli monia haasteita, kuten kuivatuksen parantaminen, paikallisten energialähteiden löytäminen ja paljon muuta. Suomi pystyi kuitenkin voittamaan nämä ja siitä tuli tehokas ja tuottava maa maatalouden ylläpitämisessä.

Katso parhaat maatalouskoneet Settossa

Täältä löydät Settosta parhaat maatalouskoneet. Meillä on useita tuotteita, joita voit tarkistaa, kuten heinäkoneet, heittoleikkurit ja paljon muuta. Tarjoamme myös kuljetus- ja rahtipalveluja, jotka voivat auttaa sinua siirtämään tuotteitasi. Vieraile verkkosivustollamme saadaksesi lisätietoja. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Leave a Comment