Setto: perusteet telineiden

RakennustelinRakennustelineet ovat väliaikainen rakenne, jota rakennustyöryhmä tarvitsee liikkumiseen työmaalla. Kun rakennetaan luurankoa taloille ja rakennuksille, työntekijöiden on vaikea päästä korkeille alueille ilman tukea. Tästä syystä rakennustelineet on rakennettu niin, että työntekijät ja rakennusmateriaalit nostetaan ylös, jotta he voivat jatkaa työtä. 

Koska se on rakennettu monikerroksisten rakennusten reunoille, rakennustelineet on koottava vastaamaan tätä korkeutta. Näiden rakenteiden kiipeäminen on erittäin vaarallista. Siksi niiden rakentamiseen tarvittavien materiaalien tulisi olla kestäviä ja korkealaatuisia. 

Rakenne voi olla joko puuta tai terästä. Nämä kaksi materiaalia ovat riittävän vahvoja ja vakaita kestämään raskaita kuormia, joten ne sopivat täydellisesti työntekijöiden ja koneiden kuljettamiseen. 

Rakennustelineen osat

A-telinerakenne voi näyttää kaukaa yksinkertaiselta, mutta siinä voi olla hyvin monimutkaisia ​​osia. Se voi myös tulla eri muunnelmiin riippuen rakennustiimin tarpeista. Rakenne voidaan räätälöidä, koska se koostuu seuraavista osista:

Base Jack

Se tunnetaan myös rakennusalan pohjalevynä. Pohjatunkki löytyy aivan pohjasta, koska se tukee telineitä ja levyjä ja pystysuuntaisia ​​pylväitä. Tämä kantava alusta kestää tonnia painetta rakenteen mukanaan tuomasta painosta. 

Standardit

Nämä pystysuorat pylväät, joita usein kutsutaan tukipylväiksi, muodostavat rakennustelineen. Ne on liitetty toisiinsa niveltyypeillä, jotka on liitetty vaakasuoriin tukiin, joita kutsutaan pääkirjoiksi rakennustelineen rakenteen muodostamiseksi. Se on pohjimmiltaan luuranko, joka käsittää rakenteen rungon. 

Pääkirjat

Ledgerit ovat vaakasuoria olkaimia, jotka on sijoitettu seinien suuntaisesti. Nämä olkaimet tukevat painoa, joka on asetettu telinerakenteen seisovalle alustalle. Ilman näitä pääkirjoja rakenne voi romahtaa raskaan kuorman aiheuttaman jännityksen vuoksi. 

Putlogitpääkirjat

Kuten, putlogit ovat olkaimia, jotka tarjoavat tukea seisovalle alustalle. Ne on kuitenkin sijoitettu kohtisuoraan seiniin nähden. Yhdessä pääkirjojen kanssa nämä olkaimet auttavat kantamaan ja jakamaan telineille asetetun painon. 

Batten

kutsutaan usein seisoviksi alustoiksi, jotka kantavat rakennustyöntekijöitä telineillä. Se on vahva pala, joka voi jakaa painon tehokkaasti koko rakenteelle onnettomuuksien estämiseksi.

Kiinnikkeet, suitset ja liittimet

Nämä osat auttavat pitämään telineen rakenteen yhdessä. Ne tarjoavat jäykkyyttä sovittaakseen eri komponentit yhteen kappaleeseen estääkseen rakenteen hajoamisen. 

Rakennusside 

Erityinen köysityyppi, joka pitää nivelet yhdessä. Se auttaa myös kiinnittämään telineet muihin kiinteisiin rakenteisiin, kuten rakennuksen julkisivuun, estääkseen rakennuksen hajoamisen rakennusalan työntekijöiden käytön aikana. 

Suojakaiteet

Rakennustelineille kiipeäminen on vaarallista jopa ammattitaitoisille rakennustyöntekijöille. Suojakaiteet tarjoavat miehistölle metrin korkean suojaesteen, jotta ne eivät putoa vahingossa reunalta. 

Varvaslauta

Samanlainen kuin suojakaiteet, varvaslauta tarjoaa toisen suojan sekä miehistölle että heidän työkaluilleen. Se on lyhyt pystysuora esto, joka on sijoitettu riman reunoille, jotta työntekijät voivat saada avaruudellisen vihjeen paikastaan. Lisäksi laudat auttavat myös estämään pienten työkalujen, kuten ruuvimeisselien ja naulojen, putoamisen lattaan. 

Leave a Comment